top of page
Dr Vér Veronika ajaktöltés

HYALURONSAVAS AJAKTÖLTÉS

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egyike a természetben is előforduló szerves vegyületeknek, a glükózaminoglikánok csoportjába tartozó szénhidrát molekula, mely szervezetünk szöveteinek természetes építőeleme, kötőszöveteink fontos alapanyaga.

 

A hialuronsav részt vesz a szervezet kulcsfontosságú folyamataiban, az emberi test hialuron tartalmának kb. fele a bőrben halmozódik fel. A bőrben található hialuronsav legfontosabb feladata a hidratáltság biztosítása. Kiemelkedő módon képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni, azzal, hogy nagy mennyiségű vizet képes megkötni, saját súlyának akár ezerszeresét. Ennek köszönhető hidratáló és feszesítő tulajdonsága.

 

A hialuronsav fiatal korban nagyobb mennyiségben található a szervezetben, az idő múlásával viszont fokozatosan csökken koncentrációja. Ez hatással van arcunkon lévő bőr és ajkak állapotára is. A szövetek rugalmassága fokozatosan csökken, ráncok jelennek meg, az ajkak elvékonyodnak, veszítenek teltségükből.

 

A hialuronsav kiemelkedő nedvességmegtartó képességének köszönhetően kiváló eredménnyel alkalmazható az elvesztett volumen pótlására, az ajkak hidratálására és formázására. Az ajaktöltés eredménye: dúsabb, élettelibb, rugalmasan telt ajkak. A használat során elsimíthatók a száj körüli apró ráncok, korrigálható az esetleges aszimmetria.

 

Az alkalmazott hialuronsav természetes eredetű, szövetbarát, idővel pedig teljesen lebomlik a szervezetben, így a kezelés biztonsággal alkalmazható és ismételhető.

Az ajaktöltés menete

A beavatkozást minden esetben konzultáció előzi meg, mely során kidolgozásra kerül az egyénre szabott kezelési terv.

 

Az ajakfeltöltés helyi érzéstelenítésben történik, melyet érzéstelenítő krémmel biztosítunk. A teljes fájdalommentesség érdekében megbeszélés szerint dentális érzéstelenítésben is végezhető a beavatkozás.

 

A kezelés során vékony injekciós tűvel több ponton juttatjuk be a hialuronsavat az ajkakba, majd gyengéden elmasszírozzuk azt.

Felhasznált anyagok

TEOSYAL

A TEOSYAL® díjnyertes ránctalanító termékcsalád 100%-ban nem állati eredetű és biológiai úton lebomló, biokompatibilis hialuronsavat tartalmaz, ily módon az általuk kifejtett hatás azonnali és sokáig tart.

A TEOSYAL® RHA KISS extrém rugalmas textúrájú töltőanyag, mely ennek köszönhetően természetes hatású, alkalmazkodik az ajkak szövetéhez. A kezelés természetes üdeséget kölcsönöz az ajkaknak, az anyag innovatív formulája a legközelebb áll a bőrünkben található természetes hialuronsavhoz.

 

A 0,7 ml-es formula alkalmas a finom volumenizációra, a kontúrok kiemelésére és a fokozatosan felépített ajakdúsításra.

Ellenjavallatok

  • Allergia a felhasznált anyagra

  • Várandósság, szoptatás

  • Aktívan zajló fertőzés, herpesz

  • Tartós töltőanyag az ajakban (szilikon)

  • Véralvadási zavarok

  • Egyéb krónikus betegség

A kezelés után

A beavatkozás után átmeneti duzzanat lép fel, mely a kezelést követő néhány napig tart. A tűszúrások helyén egyéntől függően apró bevérzések fordulatnak elő, melyek a kezelést követő héten maguktól felszívódnak.

Otthoni ápolás

A kezelést követő napokban közvetlen napfénytől és hőhatástól óvni kell az ajkakat. A kezelés utáni duzzanat csökkentésére igény szerint jegelés alkalmazható.

Feketenadálytő krém vagy árnika gél alkalmazása elősegíti a bevérzések gyorsabb felszívódását. A gyógyulást követően hialuronsavas ajakápoló otthoni használata javasolt, mely kívülről hidratálja és teszi ellenállóvá az ajkakat.

Dr. Vér Veronika ajaktöltés
bottom of page