Dr Ősze András fémkerámia korona

FÉMKERÁMIA KORONA

A fém kerámia koronák és hidak nagyon jó terhelhetőségű fémvázból és az erre rétegzett foghű kerámia rétegekből állnak. A fém kerámia munkákhoz a fogakat körbe kell csiszolni és az így kialakított fogformákra a végleges koronákat és hidakat egy speciális ragasztó technikával rögzítjük.

A fémvázat egy leplező vékony opaker réteggel látja el a technika, hogy a fém színe ne tűnjön át a kerámián keresztül. A technika a fémvázra réteg technikával viszi fel a foghű kerámia részeket, így biztosítva a megfelelő esztétikát

Az erős váz lehetőséget ad a hosszabb fix hidak, fix körhidak készítésére, így biztosítva a páciensek maximális rágó rehabilitációját.

MI A FÉMKERÁMIA KORONA, HÍD?

A FÉMKERÁMIA KORONA, HÍD ELŐNYEI

  • a fémváz nikkelmentes

  • kedvezőbb ár

  • esztétikus megjelenés, de a cirkónium kerámia esztétikáját nem közelíti meg

  • hosszú távú stabilitás

  • rövid elkészítési határidő (7-14 nap)

  • ideális okklúzió beállítást biztosít, amely kényelmes az állkapocs ízületnek és a fogágynak

  • 5 év garancia

A FÉMKERÁMIA KORONA, HÍD HÁTRÁNYAI

  • elülső front fogak pótlása esetén az esztétikája nem maximális

A FÉMKERÁMIA KORONA, HÍD ELLENJAVALLATA, KONTRAINDIKÁCIÓJA

  • a fog, fogak nagy mértékben károsodottak, destruáltak, melyek alkalmatlanná teszik, hogy fix pótlás pillérfogaként funkcionáljanak

  • fém allergia a fémvázban használt összetevők egyikére (kobalt, króm, titán)

fémkerámia korona

FÉMKERÁMIA KORONA, HÍD KÉSZÍTÉS PROTOKOLL, mennyi idő alatt készül el?

1. Találkozó

Előzetes vizsgálatok és tervezés, szakorvosi konzultáció.

2. Találkozó

Érzéstelenítés alatt a fogak minimál invazív csiszolását hajtjuk végre, lenyomatokat  veszünk és a végén elkészítjük az azonnali ideiglenes akril koronákat.

3. Találkozó, 1 hét múlva

Érzéstelenítés alatt levesszük az ideiglenes koronákat, bepróbáljuk a még nyers/matt végleges koronákat és beállítjuk az okklúziót. Ideiglenes koronák visszaragasztása.

4. Találkozó, 1 hét múlva
Érzéstelenítés alatt levesszük az ideiglenes koronákat, bepróbáljuk a csillogó, fényre égetett, végleges fém kerámia koronákat. Ha megfelelő a fogmű esztétikája és funkcionálisan is rendben van akkor véglegesen ragasztjuk.

5. Találkozó, 1 hónap múlva

Kontroll, ellenőrizzük a protetikai munka állapotát .

A fém kerámia koronák és hidak végleges beragasztása után javasoljuk az évenkénti találkozót, amikor ellenőrizzük a szájüreg és a fogak állapotát, ha szükséges professzionális fogkő és szájhigiénés kezelést hatjunk végre, hogy védjük és megőrizzük a fogak és fogágy egészséges állapotát.