top of page
fogászati lézer kezelés

FOGÁSZATI LÉZERKEZELÉS

SOFT-LÉZER KEZELÉS JÓTÉKONY HATÁSA

A lézerek nagyintenzitású fénye a sejtekben olyan biokémiai folyamatokat indít el, melyeknek eredménye a gyorsabb sejtszaporodó és érújraképződés, a lokális immunstimuláció, az ödémák csökkenése. A sejtfolyamatok és biológiai hatások nyomán felgyorsul a sebgyógyulás folyamata, szebbek lesznek a sebhegek és csillapodik a páciens fájdalma.

Rendelőnk Bilight-Opticom soft-lézer készüléket használ, mely két tartományban, a látható piros fény és az infravörös tartományban dolgozik. Előbbi a felszíni szövetekben kb. 5-10 mm mélyen nyelődik el, míg utóbbi kb. kétszer olyan mélyen fejti ki hatását, mint a piros fény.

A felületes szájnyálkahártya gyulladásos kórképeinek (nyálkahártya sérülések, herpesz, afta), fogágy-betegségek, ínysorvadás, ínygyulladások kezelésére a piros fényt használjuk.

Szájsebészeti rutin beavatkozásokat (fogeltávolítás, műtéti fogeltávolítás, resectiók), követően valamint az implantációk utáni poszt-operatív időszakban kombinált lézerkezeléseket alkalmazunk néhány napon keresztül.

A soft-lézer terápia a fogak gyökérhártya gyulladásának és a csonthártyagyulladásoknak egyre fontosabb terápiás eszköze, a parodontális küretteknek elengedhetetlen kiegészítője.

A SOFT-LÉZER TERÁPIA ELŐNYEI

  • gyorsul a sebgyógyulás folyamata

  • a beavatkozási területen javul a vérellátás és feldúsulnak a regenerációért felelős faktorok

  • csökken a poszt operatív fájdalom

lézer regeneráció
bottom of page